Oświadczam, że jestem właścicielem lub mam pełne prawa do korzystania z publikowanego zdjęcia.
Dzień dobry! Dziś jest Niedziela, 19 listopada 2017 roku
MENU
figa_restuaracja_1

Figa Restauracja

Pod bacznym okiem Szefa kuchni – Lecha Plucińskiego powstają potrawy będące ucztą dla podniebienia i dla oczu. Kuchnia oparta jest na naturalnych składnikach, a ich świeżość i smak są dla nas najważniejsze. W przypadku organizacji imprez okolicznościowych menu ustalamy indywidualnie.

Na dobry początek

Krem z selera, tortellini borowikowe
15zł
Krem z fasoli Jaś z boczkiem, boczniakami, oliwa truflowa
15zł
Risotto z dynią piżmową, szałwia, parmezan
28zł
Tarta z kozim serem, cebula confit, buraczki, rukola, syrop buraczkowy
23zł
Krewetki po tajsku z gryczanym makaronem soba, kapusta pak choi, kolendra
35zł
Sajgonka z konfitowaną kaczką, roszponką, czarny sezam, pomidor, sos chilli
28zł
Klasyczna sałata Cezar z grillowanym kurczakiem, parmezan, pancetta, sałata rzymska, dressing
25zł

 

Następnie

>

Filet z halibuta, mule i boczek w sosie chowder, szpinak, ziemniaki parisienne
54zł
Filet z łososia, szyjki rakowe, kapusta pak choi, sos imbirowy, kolendra, chilli
45zł
Konfitowana pierś z wielkopolskiej perliczki w ziołach, ziemniak rosti, boczniaki, topinambur, skorzenera, kapusta włoska, cebulka perłowa, sos grzybowy
48zł
Pierś z kaczki (sous-vide 64 °C) w 5 chińskich smakach, ziemniak fondant, pak choi, pigwa, żółty buraczek, marchew, groszek, sos
45zł
Supreme z kurczaka kukurydzianego na risotto z dyni piżmowej, chorizo, groszek, sałata rzymska
39zł
Stek z polędwicy wołowej(180g) chrzanowe puree ziemniaczane, jarmuż, pieczarka kasztanowa, pieczona szalotka, buraczek, sos z czerwonego wina
69zł
Wolno gotowany policzek wołowy, chrzanowe puree ziemniaczane, buraczek, brukiew, seler
48zł
Grillowany schab z kostką, ekologiczna kapusta kiszona z kminkiem, duszone ziemniaki, sos musztardowy
35zł
Burger wołowy, chorizo, ser manchego, jalapeno, pieczone ziemniaki, sałata
32zł
Spaghetti carbonara z boczkiem, parmezan
29zł

 

Dania dziecięce

Makaron z sosem pomidorowym
15zł
Mini burger z serem, frytki, mix sałat
15zł
Chrupiąca pierś z kurczaka, frytki, marchewka gotowana
18zł

 

Na deser

Fondant czekoladowy, lody waniliowe, pistacje
22zł
Tarta migdałowa z borówkami, sorbet malinowy
18zł
Paryżanka(Parist-Brest), krem z owowcami
18zł
Deser bezowy, krem z kasztanów, orzechy, borówka, maliny, lody miodowe
18zł
Selekcja lodów Szefa kuchni
15zł
Deser dziecięcy (Puchar lodów z owocami)
15zł

 

Napoje ciepłe

Espresso
7zł
Kawa czarna
8zł
Capuccino/kawa biała
9zł
Espresso doppio
9zł
Latte macchiato
11zł
Kawa z miodem i cynamonem
12zł
Frappucino
12zł
Kawa zbożowa INKA
6zł
Herbata Richmont, – zielona, – jaśminowa, – z owoców leśnych, – z owoców tropikalnych z imbirem, – czarna z aromatem bergamotki, – pu-erh z truskawką, – brzoskwioniowo-cytrusowa
10zł
Herbata z konfiturą malinową Małgosi
13zł
Korzenna ze świeżym imbirem i miodem
12zł
Cynamonowa ze świeżą pomarańczą i gruszką
12zł
Malinowa z gruszką z dodatkiem cytryny i miodu
12zł
Herbata korzenna z czerwonym winem
14zł
Klasyczna czarna herbata z whisky z rodzynkami i pomarańczą
14zł

 

Napoje zimne

Cisowianka Perlage(gazowana) 0,3/0,7L
7zł/12zł
Cisowianka Classique(niegazowana) 0,3/0,7L
7zł/12zł
Mrożona herbata
12zł
Sok ze świeżych owoców
12zł
Coca-Cola / Coca-Cola Zero / Fanta / Sprite / Tonic
6zł
Naturalne soki tłoczone z domu Rembowskich, – jabłkowy, – jabłkowy z aronią, – jabłkowy z miętą, – jabłkowy korzenny 8zł
Soki owocowe Tymbark, – pomarańczowy, – pomidorowy, – z czarnej porzeczki, – grejpfrutowy 6zł

 

Wino domu

Merlot,Cabernet Sauvignon wino czerwone
10/45zł
Sauvignon Blanc wino białe
10/45zł
Kontakt

FIGA Restauracja
Grunwaldzka 512
62-064 Plewiska
tel: 61 861 74 75
kom: 601 174 749
info@figarestauracja.pl
GODZINY OTWARCIA

Poniedziałek 8:00 – 21:00
Wtorek 8:00 – 21:00
Środa 8:00 – 21:00
Czwartek 8:00 – 21:00
Piątek 8:00 – 21:00
Sobota 12:00 – 21:00
Niedziela 12:00 – 20:00