Bajaderka – czyli kraina naturalnych słodkości.
Polepszacze, konserwanty, sztuczne barwniki, aromat identyczny z
naturalnym… Obecnie to przykra codzienność praktycznie w każdej
cukierni. Aby złamać tą konwencję, wpadliśmy na pomysł stworzenia
cukierni zupełnie innej niż wszystkie – z produktami wyłącznie
naturalnymi, pozbawionymi jakichkolwiek sztucznych dodatków.
Niewielu z nas zdaje sobie sprawę z czego składa się się ciasto, które
kupujemy w tradycyjnej cukierni. W przeważającej mierze są to gotowe
mieszanki o różnych smakach, do których wystarczy dodać trochę wody,
jaj (oczywiście w proszku) oraz margaryny. Całość dopełniają
polepszacze i konserwanty, które sprawiają, że ciasto zachowuje dłużej
świeżość.
Niestety nie pozostaje to bez wpływu na smak oraz nasze zdrowie.
Bajaderka jest jedną z nielicznych cukierni, gdzie tak duży nacisk
kładzie się na naturalność, brak konserwantów, świeżość i tradycję oraz
to, żeby ciasto smakowało jak u naszych mam i babć. „Bardzo dbamy o to,
aby nasze ciasta bazowały wyłącznie na naturalnych składnikach” – mówi
Natalia Czwojdzińska, właścicielka Bajaderki, nadzorująca proces
produkcji. „Przykładowo do ciast dodajemy prawdziwe wiejskie jaja,
zamiast żółtek w proszku, a szarlotka zawiera naturalny mus ze
starannie wyselekcjonowanych, świeżo startych jabłek, a nie jak
większości cukierni sztuczną frużelinę” – dodaje.
Coraz bardziej zwracamy uwagę na to co jemy, bardziej świadomie robimy
zakupy i nie akceptujemy taniej, ale wysoko przetworzonej żywności.
„Bajaderka to właśnie odpowiedź na coraz większe zainteresowanie
naturalną, ekologiczną żywnością” – mówi Natalia Czwojdzińska. „Z tego
powodu systematycznie zwiększamy nasz asortyment.” -dodaje.
Serdecznie zapraszamy do bajaderkowej krainy i życzymy niezwykłych
wrażeń smakowych!
Galeria Bajaderka
Cukiernia Bajaderkatelefon: 501 501 738
e-mail: info@bajaderka.com
www.bajaderka.com